Kleine toetjes van sinaasappelsap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Begin met de koekjesbasis:
    Rooster de amandelen goudbruin in een pan.
    Laat ze afkoelen.
    Doe de koekjes en de amandelen in een kom en stamp ze fijn.
    Roer dan de gesmolten boter erdoor en meng alles goed door elkaar.
    Verdeel de koekjesbasis over kleine glaasjes en druk goed aan.
    Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel of je duim.
    Laat opstijven in de koelkast.
    Was de citrusvruchten en schil er dunne reepjes af maar let goed op dat je het bittere wit niet mee schilt.
    Pers 200 milliliter sap uit en schenk dat door een zeef in een maatbeker.
    Doe de reepjes schil, het sap, de suiker en het vanillestokje inclusief merg in een pan op middelhoog vuur en breng zachtjes aan de kook.
    Roer tot de suiker oplost en je een dikke siroop hebt.
  2. Dit duurt 14–16 minuten op laag tot middelhoog vuur.
    Neem de pan van het vuur en schenk de erin.
    Zet weer op het vuur, maar draai dat laag.
    Laat het roommengsel zo’n 10 minuten zachtjes koken terwijl je het met een garde zachtjes klopt.
    Het wordt een dikke, glanzende massa met de lichte pasteltint van de citrusvrucht die je hebt gekozen.
    Neem de koude glaasjes met de koekbodempjes uit de koelkast.
  3. Druk het roommengsel door een zeef om de schilletjes en het te verwijderen.
  4. Verdeel het mengsel over de glaasjes.
    Dek af met plasticfolie en laat de toetjes 2 uur opstijven in de koelkast voor je ze opdient.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • biscuits is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
104 kcal
5%1040 kcal
Vetten
5 g.
7%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kleine toetjes van sinaasappelsap