Klassieke Italiaanse ciabatta

Ingrediënten

+ -
print

Voor het zetsel:

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Oven
  • Plank
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Draai of meng van de ingrediënten voor het zetsel een slap en laat dit afgedekt in een kom tenminste 3 uur rijzen.
  2. Voeg voor het maken van het de rest van de grondstoffen aan het zetsel toe en kneed het intensief in de mixer of met hand gedurende 10 minuten tot een elastisch .
  3. Indien nodig nog wat toevoegen, gebruik zo nodig een plastic krabber en wat om het van je werkblad los te krabben.
  4. Het moet een slap zijn, maar het wordt in de loop van het proces beter handelbaar.
  5. Verdeel het in twee stukken en maak hier bollen van.
  6. Leg de deegstukken op een met bestrooide plank en geef het op een warme plaats een rijs van 30 minuten.
  7. Sla het plat en maak er het door het oprollen van het een punt van en zet het weer weg voor een rijs van 30 minuten.
  8. Sla de de punten plat, vouw de einden naar binnen en rol het op gelijk een stokbrood.
  9. Leg het vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat en geef de ciabatta's een narijs van 45 minuten.
  10. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de broden af gedurende 20 minuten mooi lichtbruin af.
  11. Lekker met kruidenboter, soep, ragout, salade,s enzovoort.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, deeg, bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Klassieke Italiaanse ciabatta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Gebruik hiervoor verse gist, het resultaat is aanzienlijk beter.
keukenbakker 23 februari 2015
Lijkt me erg lekker, maar gebruik je voor die ciabatta verse gist? want een zakje is maar 7 gr.
moekie54 22 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
951 kcal
47%1902 kcal
Vetten
4 g.
6%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
187 g.
71%374 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%10 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassieke Italiaanse ciabatta