Klassieke Calzone

Ingrediënten

+ -
print

Voor het zetsel:

Voor het deeg:

Recept vulling:

Beleg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng van het eerste gedeelte ingrediënten een zetsel en laat dit 3 tot 4 uur rijzen.
  2. Voeg vervolgens de rest van de grondstoffen toe en kneed een glad en soepel .
  3. Verdeel het in twee gelijke stukken van ongeveer 200 gram, bol deze op en laat het afgedekt onder een theedoek nog eens een uur rijzen, bol het nogmaals op en laat het nog 15 minuten rusten zodat de spanning er af is, rol of druk het uit tot een mooie ronde plak van ongeveer 25 cm doorsnee.
    Voeg aan het blikje de , beetje en het toe, roer dit even op met een garde zodat je een gladde tomatensaus krijgt, verdeel dit met een lepel over de twee uitgerolde bodems.
  4. Beleg naar wens het middengedeelte van de plak met de , , , .
  5. Bestrooi het met de en basilicum.
  6. Vouw de plak aan weerskanten naar het midden en knijp het vast aan elkaar zodat je de sluiting in het midden krijgt, bak de Calzone gedurende 10 minuten in een oven van 250 graden licht bruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, deeg, bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg en mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • ansjovis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
778 kcal
38%1556 kcal
Vetten
17 g.
24%34 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
108 g.
41%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
3%6 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassieke Calzone