Klassiek gebraden hazenrug met roomsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de knoflook schoon en hak deze in stukjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maal de grof.
Meng alle ingrediënten voor de marinade tot een mooie kruidenmassa.
De hazenrugstukken in de marinade leggen.
Het geheel afdekken en minstens een dag laten liggen.
Draai het vlees regelmatig door de marinade.
Daarna de hazenrug uit laten lekken en de marinade opvangen.
Bestrooi de hazenrug met en wentel ze stevig door .
Verhit de boter in een diepe braadpan en schroei het vlees aan alle kanten bruin.
Draai het vuur laag en voeg de marinade toe.
Als het nodig is nog een beetje tot het vlees net onder staat.
Verkruimel de in de pan.
Sluit deze en laat de hazenrug lekker gaar sudderen, dit duurt een klein uurtje.
Neem het vlees uit de pan.
Voeg de aan de jus toe en laat die tot de helft inkoken.
Hierdoor ontstaat een mooie volle saus.
Leg de hazenrug in een diepe vleesschaal en giet de saus er overheen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
- bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Klassiek gebraden hazenrug met roomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 335 kcal | 16% | 1340 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 21% | 16 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 7% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 15% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 12 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |