Appelflap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Strooi wat op de keukentafel, rol de dun uit en snijd er vierkanten uit van 12 x 12 cm.
    Schil de , snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
    Meng appelblokjes, , en goed door elkaar met een houten lepel.
    Schep op elk plakje een hoopje van dit mengsel.
  2. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes dicht.
  3. Druk de randen aan met een vork.
    Bestrijk de appelflappen met wat losgeklopt en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).
25
25
25

Variaties op Appelflap

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelflap
VariatieAantalGang
Appelflappen12Taart en gebak
Appelflap4Taart en gebak
Appelflappen van vroeger1Oud en nieuw

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appelflap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Prima recept. Eenvoudig te maken. Voldoende voor 10 stuks. Heerlijk van gesmuld.
Wouter 31 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
216 kcal
10%1296 kcal
Vetten
5 g.
7%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelflap