Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Vermeng en en zeef het op een werkblad, druk er een kuil in en doe er en in.
  3. Maak er met de handen een glad deeg van.
  4. Rol het uit tot een dikte van 1/2 cm en vouw het enkele malen op.
  5. Herhaal het uitrollen en vouwen nog tweemaal en leg het opgevouwen enkele uren in de koelkast.
  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
  8. Rol het deeg heel dun uit en snijd er drie ronde vormen van die 1 cm groter moeten zijn dan de bodem van de springvorm.
  9. Spoel de springvorm af met koud water en bak een bodem 10-15 minuten.
  10. Herhaal dit met de andere twee stukken.
  11. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  12. Neem 125 ml sap en maak het warm in een steelpan.
  13. Bind het met maïzena en doe de er weer in.
  14. Laat de gelei afkoelen.
  15. Sla de met , en klopvast stijf.
  16. Doe de kersengelei in de onderste taartbodem, leg er een tweede op en bestrijk deze met een flinke laag .
  17. Leg de derde bodem er op.
  18. Roer de met een lepel tot glazuur en strijk het over de taart.
25
25
25

Variaties op Kersentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersentaart
VariatieAantalGang
Kersentaart4Nagerechten
Kipkersentaart1Ovenschotels
Kersentaartjes1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
887 kcal
44%3548 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
108 g.
41%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersentaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Kersentaart