Kersentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Haal het deeg en de andere ingrediënten twee uur voor de bereiding uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Was de zorgvuldig en ontpit ze (er bestaat daarvoor een handig machientje).
  3. Verwarm de oven voor op 180º C.
  4. Beboter een taartvorm en leg het deeg er in.
  5. De randen goed aandrukken.
  6. Snijd het overtollige deeg weg en prik de bodem in met een vork.
  7. Verdeel de over de bodem en bestrooi ze met een weinig .
  8. Zet de vorm 15-20 minuten in de oven.
  9. De randen van het deeg moeten licht gaan kleuren.
  10. Klop intussen de crème met het eigeel en de op.
  11. Giet de crème over de en ze de taart nog eens 15 minuten in de oven.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kersentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kersentaart
VariatieAantalGang
Kersentaart4Taart en gebak
Chocolade-kersentaart1Taart en gebak
Kipkerrie-kersentaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kersentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heb al 2 keer me taart weg kunnen gooien omdat ik een groot waterbalet van de zogenaamde creme heb. Zonde zonde zonde voor al die moeite en lekkere kersen. Wat bedoelen jullie dan met vloeibare room e... Lees reactie
Elly Wijers 3 juli 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%1400 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersentaart