Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de in stukken.
    Maak de schoon en snijd deze in grote stukken.
    Verwijder de zaden en zaadlijsten ui de en hak deze heel fijn.
    Was de en hak deze fijn.
    Doe in een grote pan het en de stukken en ui.
    Breng het geheel zo snel mogelijk aan de kook.
    Als het geheel kookt, temper de warmte bron tot het geheel 95 tot 100 °C warm blijft.
    Laat het geheel een paar uur zo op staan tot het geheel een mooie bouillon wordt.
    Schep regelmatig het schuim van de vloeistof af.
    Snijd de kroontjes los en maak deze heel klein.
    Kook de in een andere pan tot deze beet gaar is
    Giet de af en zet deze even aan de kant.
    Haal na deze tijd het geheel van het vuur, schep de uit de bouillon en leg deze aan de kant.
    Zeef de bouillon zodat de er uit zijn.
    Breng de bouillon aan de kook.
    Voeg de bouillonblokjes toe.
    Laat het geheel inkoken tot er ongeveer tweederde overblijft.
    Zet het geheel van de warmtebron.
    Maak de schoon en snijd het vlees in stukjes.
    Voeg het vlees toe aan de bouillon.
    Voeg de ook toe aan de bouillon.
    Breng het geheel weer aan de kook .
    Meng de kerrie- en , en maïzena door elkaar, leng dit mengsel met wat aan tot er een mooie gladde massa ontstaat.
    Voeg de rode toe.
    Voeg de toe.
    Voeg de kruiden-bloemmassa toe aan de bouillon en laat het geheel zachtjes koken voor 6 minuten.
    Strooi bij het serveren en wat over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
632 kcal
31%2528 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerriesoep met kip en broccoli
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • maaltijdsoepen
  • Kerriesoep met kip en broccoli