Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd de roosjes in kleine stukjes.
    Kook de in 10 minuten hard, laat deze schikken in koud water en pel ze.
  2. Snijd de in plakjes.
    Kook de roosjes in ca. 10 minuten gaar.
    Laat ze uitlekken en vang het vocht op.
    Roer 1½ eetlepel van de door de gekookte .
    Beboter een ovenschaal en doe hier de kerrierijst in.
    Leg de roosjes op de en bedek de groente met de plakjes ei.
    Smelt de boter in een pan en roer er de en de rest van de door.
    Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het kookvocht van de en de toe, tot een gebonden saus is ontstaan.
    Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken.
    Haal de pan van het vuur en roer de door de saus.
    Maak het geheel op smaak met wat peper en zout.
    Schenk de saus over de .
    Bestrooi het gerecht met het en leg hier en daar vlokjes boter.
    Bak de schotel circa 25 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven door en door warm, zodat er een mooi bruin korstje op komt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eierdooier
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
462 kcal
23%1848 kcal
Vetten
16 g.
24%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
22%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerrierijst met bloemkool
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • ovenschotels
  • Kerrierijst met bloemkool