Kari (rundercurry)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de runderlappen in blokjes.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Maak de schoon en snijd deze in plakjes.
    Maak de schoon en snijd deze in ringen.
    Pers de uit.
    Hak de koriander zeer fijn.
    Nadat je het rundvlees in blokken hebt gesneden, smeer je het in met wat en .
    Neem een wok, doe er de in en laat deze goed heet worden.
    Voeg nu de blokjes vlees toe en wok die in 8 minuten op hoog vuur lekker bruin.
    Zo blijft het vlees mals en blijven de sappen bewaard.
    Fruit dan op hoog vuur de geperste knoflook en de uienringen mee totdat deze ook glazig worden.
    Voeg dan gelijk de gember, , en de stukjes champignon toe.
    Doe dan de masala, en de in de pan.
    Voeg dan de toe, de en de .
    Je ziet het nu van kleur veranderen en het ruikt lekker.
    Tenslotte doe je het sap van de er bij.
    Laat het nu op zacht vuur lekker vijf kwartier tot anderhalf uur door pruttelen.
    Zo wordt het malse vlees boterzacht en trekken de smaken in.
    Ga tegen het einde eventjes proeven en voeg eventueel nog een beetje toe als smaakversterker of een beetje extra voor wat extra pit.
    Tot slot garneer je het af met de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
73 kcal
3%292 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kari (rundercurry)