Kalfszwezerik

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Leg de zwezeriken 5 à 6 uur in koud water, wat u een paar keer ververst.
  2. Breng ze dan in koud water aan de kook.
  3. Zodra het kookt de zwezeriken er uit halen en met koud water afspoelen.
  4. U heeft ze dus nu geblancheerd.
  5. Leg ze op een theedoek die u op een snijplank heeft gelegd.
  6. Sla de doek er overheen en leg er een tweede plank op waarop u een gewicht van ca. 2 kg zet.
  7. Laat dit zo 1,5 uur staan.
  8. Snijd de in plakken, doe dit ook met de .
  9. Snijd het in smalle reepjes en bewaar het zwoerd.
  10. Lardeer de zwezerikken met de spekreepjes, lardeer ook het overgebleven stuk zwoerd en snijd dit aan stukjes.
  11. Smelt in een klein pannetje 50 gram .
  12. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  13. Neem nu een braadpan die in de oven kan, smeer de bodem in met en schik de schijven en op de bodem van de pan.
  14. Verwarm de pan langzaam tot de groenten lichtbruin geworden zijn.
  15. Leg de stukjes zwoerd nu in de pan en schik de zwezerikken in de pan.
  16. Strooi wat zout over de zwezerikken en voeg tot slot de kruiden toe langs het vlees en giet de gesmolten over het vlees.
  17. Plaats nu de pan in de oven en braad het vlees gedurende 30 minuten.
  18. Bedruip het vlees elke 5 minuten met de jus.
  19. Doe de deksel op de pan.
  20. De jus zal langzaam inkoken en zorgen voor een mooie bruine kleur van het vlees.
  21. Zorg er voor dat de zwezerikken heel blijven.
  22. Als ze neigen te gaan barsten, voeg dan een heel klein beetje kalfsjus toe en zet de oven op 120 graden C.
  23. Na ca. 30 minuten is de jus stroperig en mooi blond.
  24. Haal de pan uit de oven.
  25. Bak nu in een beetje de even aan.
  26. Leg ze op een presenteerschaal en leg op elke boterham een zwezerik.
  27. Giet er een beetje jus over!
25
25
25

Variaties op Kalfszwezerik

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalfszwezerik
VariatieAantalGang
Kalfszwezerik2Vlees
Kalfszwezerik met amandel & pijnboompit1Vlees
Kalfszwezerikken op BBQ1BBQ

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
399 kcal
19%1596 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfszwezerik