Kalfskroketten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd 500 gram mager kalfsvlees in plakken.
  2. Breng deze in 3/4 liter met 1/4 kleine , 1 takje peterselie,1 takje , een snufje , en aan de kook.
    Kook het vlees in ca. 2 uur op een laag vuur gaar, haal het vlees uit de pan en snijd het heel fijn.
  3. Zeef de bouillon.
    Maak een veloutésaus met 70 gram , 80 gram en een 1/2 liter van de bouillon.
  4. Roer er 1 deciliter door en laat de saus op een laag vuur nog ca. 5 minuten doorkoken.
    Klop 1 eierdooier los met 1 eetlepel saus en roer dit van het vuur af, door de saus.
  5. Meng er het kalfsvlees en 1 eetlepel fijngehakte peterselie door.
  6. Strijk deze kalfsragout uit op een plat bord en laat het afkoelen en opstijven.
    Vorm van de kalfsragout 16 gelijke rolletjes van ca. 6 cm.
  7. voor kroketten, of 32 gelijke balletjes met een doorsnee van ca. 3 cm voor bitterballen.
  8. Strooi in een diep bord .
  9. Klop in een ander diep bord 2 eieren los met 2 eetlepels koud en strooi in een derde bord .
    Rol achtereenvolgens de kroketten/bitterballen door de , dan door het en tenslotte door het .
  10. Ze moeten helemaal bedekt zijn.
    Frituur de kroketten/bitterballen in frituurolie of vet van 180°C respectievelijk met niet meer dan 4 of 8 tegelijk in 4 minuten goudbruin.
    Even uitlekken op keukenpapier.
25
25
25

Variaties op Kalfskroketten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalfskroketten
VariatieAantalGang
Poolse kalfskroketten1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
177 kcal
8%708 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfskroketten