Kalfshaas verpakt in deeglaagje met mosterdsaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
    Maak de schoon en snijd deze fijn.
    Fruit sjalot en 5 minuten in de hete en blus af met de .
    Laat de afkoelen.
    Snijd het kalfsvlees en het vet in blokjes en maal de blokjes samen met de fijn in de keukenmachine.
    Voeg het en de toe, breng op smaak met en en laat de machine nog enkele seconden draaien.
    Zet de farce koel weg.
    Snijd de kalfshaas in 4 gelijke porties.
    Bestrooi het vlees met en , schroei het rondom dicht in de hete en laat het vlees vervolgens volledig afkoelen.
    Kook de mousserende witte met de in tot de helft.
  2. Voeg de toe en kook weer in tot de helft.
    Breng de saus op smaak met , en en klop er vlak voor het serveren de in klontjes verdeelde koude door.
    Rol de plakjes bladerdeeg uit en smeer de farce hier gelijkmatig over uit.
    Leg de kalfshaas op de plakjes en vouw het deeg zorgvuldig om het vlees heen.
    Maak de randen vochtig zodat het beter hecht.
  3. Bestrijk de pakketjes met losgeklopte .
    Bak de kalfshaas 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
    Kook intussen de schoongemaakte groenten afzonderlijk beetgaar en frituur de .
    Schik de peultjes op de warme borden en schep hier de saus omheen.
  4. Snijd de kalfshaas in tweeën en leg het vlees op de .
    Leg de en rond het vlees en garneer het gerecht met de en plukjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chips en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in roomboter bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, roomboter bladerdeeg, chips, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room, boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chips
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, roomboter bladerdeeg, boter, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chips
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
164 kcal
8%656 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfshaas verpakt in deeglaagje met mosterdsaus