Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. De kabeljauwfilets inpakken in grof voor ongeveer 1,5 uur.
    Daarna in een slakom leggen en 30 minuten lang onder een heel dun straaltje stromend water laten spoelen.
    Daarna in een kaasdoek wikkelen en 48 uur in de koelkast laten rusten.
    Maak met een appelboor cilinders van de geschilde en kook deze in water.
    Giet ze af en houd ze apart.
    Kook de geschilde puree- en de samen in water.
    Afgieten, goed laten uitlekken en door een groentemolen of zeef fijnwrijven.
    Maak de knoflookpuree af door er 8 centiliter van de crème fraiche en 20 gram van de aan toe te voegen.
    Iets zouten.
    Snijd de aardappelcylindertjes in schijfjes van 2 mm dikte en maak ze warm in de resterende crème fraiche.
    Maak de vleessaus warm.
    Snijd de in dunne plakken van ongeveer 2 mm.
    Bak ze in zo weinig mogelijk om en om in een pan
    Dit hoeft maar een paar seconden!
    Uit laten lekken op een doek of op keukenpapier.
    Leg op de bodem van 4 platte borden een bal van knoflookpuree van 2 cm diameter.
    Druk deze plat.
    Dresseer hier de overheen en garneer af met de aardappelschijfjes en de vleessaus.
    Een plukje maakt de borden af.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
118 kcal
5%472 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauwfilet met knoflookpuree en vleessaus