Kaaskroketten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Splits de .
    Laat in een pan met dikke bodem de smelten (niet kleuren).
    Strooi er 150 gram bij en roer glad
    Laat de roux eventjes 'opdrogen' op een vuur.
    Leng dan aan met, in straaltjes, de lauwe .
    Roer voordurent en blijf dit doen tot de saus borrelend kookt.
    Doe er, van het vuur af, één voor één de eierdooiers bij.
    Roer telkens goed glad.
    Kruid met en .
    Zet weer op het vuur tot de eerste luchtbellen verschijnen.
    Neem de pan meteen van het vuur.
    Voeg er de gemalen aan toe.
    Roer tot de volledig gesmolten is.
    Kruid naar smaak bij met .
    Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
    Strijk het kaasmengsel duimdik uit op het bakpapier.
    Laat volledig afkoelen.
    Snijd de koek met een scherp mes in stukken van 3 x 5 cm.
    Klop de eiwitten lichtjes op.
    Wentel de kroketten eerst in , dan in eiwit en tenslotte in .
    Laat nog ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
    Bak de kaaskroketten in hete frituurolie (160°C) goudbruin.
    Laat ze uitlekken op keukenpapier.
25
25
25

Variaties op Kaaskroketten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaaskroketten
VariatieAantalGang
Aardappel-kaaskroketten1Aardappelgerechten
Kaaskroketten1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kaas, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, melk, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kaaskroketten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoeveel boter?
24 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
495 kcal
24%1980 kcal
Vetten
42 g.
60%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaaskroketten