Kiwi-gemberjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de van de schil en het harde aanzetstukje van de steel.
  2. Snijd in stukjes en doe in een pan met dikke gietijzeren bodem.
  3. Schil het stukje en rasp het heel fijn (bijv.
  4. op een muskaatnootraspje) en doe het bij de .
  5. Voeg het citroensap toe en tenslotte de .
  6. Zet het op een zacht vuur en breng aan de kook.
  7. Het is van belang dat u regelmatig omroert.
  8. Zorg dat u inmiddels 4 à 5 jampotten klaar hebt staan, op een schone doek met de opening naar beneden.
  9. Als de jam de goede consistentie heeft - de moeten uit elkaar gevallen zijn - vult u de potten, schroeft de deksel erop en zet ze ondersteboven om af te koelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kiwi-gemberjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heb 'm net zelf ook gemaakt en hij is heerlijk! Heb wel iets minder suiker gebruikt en een flinke scheut port toegevoegd. Hmmmmmmm
Danny 10 oktober 2015
Lijkt me een lekkere jam. Heeft iemand ook een recept voor gemberjam gemaakt van gecofijte gemerbolletjes?
wil4dewaal 25 september 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kiwi-gemberjam