Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Wildzwijn met Madeirasaus en een stamppotje van kool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide plaat en maak er een rechthoek van waarin het vlees verpakt kan worden.
Leg het deeg vervolgens op een bakplaat met bakpapier, prik er met een vork gaatjes in en laat op een koele plaats afkoelen.
Verwarm een oven voor op 200C.
Hak de champignons zeer fijn en bak ze op hoge temperatuur totdat het vocht verdampt is.
Laat afkoelen in een zeef.
Doe zout en peper op het vlees en bak in boter en olie aan alle kanten bruin. Laat afkoelen.
Bewaar de pan met braadvocht.
Mix intussen de paddenstoelen met de mosterd, het paneermeel en een ei tot een pasta.
Blancheer de buitenste bladeren van de kool en snijd de nerven eruit.
Droog ze en laat afkoelen.
Leg koolbladeren midden op het deeg en strijk ze in met het paddenstoelenmengsel.
Leg daarna het vlees erop en strijk ook hier champignonmengsel op.
Dek weer af met koolblad en pak het geheel gelijkmatig in de bladerdeeg.
Vouw en plak daarbij de randen goed dicht.
Bestrijk het geheel met een kwastje met eigeel.
Leg het geheel op een met bakpapier beklede plaat en zet 30 tot 35 minuten in de oven van 200C.
Snijd intussen de rest van de groene kool fijn en kook het beetgaar.
Pureer de kool.
Maak aardappelpuree met wat room en boter en voeg deze bij de kool.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak het ontbijtspek krokant.
Gebruik de pan met braadvocht voor het bakken van de fijngehakte sjalotten en de knoflook.
Maak een roux van bloem en boter en voeg langzaam de Madeira en de wild fond toe en de sjalotten met knoflook.
Voeg de tijm, rozemarijn, platte peterselie in de saus en laat 20 minuten inkoken.
pureer het geheel en zeef de saus en houd ze warm.
Smelt er de zwarte chocolade in en voeg wat cayennepeper toe.
Breng op smaak met cognac.
Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten.
Snijd het daarna met een mes in plakken en plaats deze op een bord.
Serveer de stamppot in een ring en leg er het reepje ontbijtspek op.
Nappeer met de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wildzwijn met madeirasaus en een stamppotje van kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven