Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wilde haas met cranberryjam en stoofpeertjes recept
Wilde haas met cranberryjam en stoofpeertjes recept

Wilde haas met cranberryjam en stoofpeertjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snijd deze in blokjes.
Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes.
Hak de peterselie zeer fijn.
Verdeel de hazen in rug (goed ontvliezen), de schouders en bouten (of vraag uw poelier dit te doen).
Snijd het vlees van de bouten en schouders en snijd het in blokjes.
Bestrooi de blokjes met peper en zout.
Haal ze licht door de bloem en bak zo snel bruin.
Uit de pan nemen.
Ui, selderij en kruiden in dezelfde pan aanfruiten.
Afblussen met rode wijn en bouillon, het vlees er weer bij en het geheel rustig gaar laten worden.
Braad de hazenruggen mooi bruin in de boter.
Zet ze vervolgens ongeveer 6 minuten in een oven van 180C.
Vlak voor gebruik de ruggen nog eens 4 minuten in dezelfde oven zetten.
Neem het vlees van de ruggen en snijd het overlangs in langwerpige dunne plakken.
Je kunt ook beginnen met de filets van de rug te snijden en deze als biefstukjes, om en om in de pan, te bakken.
Daarna even laten bijkomen in aluminiumfolie en dan pas aansnijden.
Haal pitten uit en steeltjes van de stoofperen en snijd ze aan partjes.
Meng ze met de cranberryjam en maak het mengsel warm.
Kook de pasta beetgaar en doe er de gehakte peterselie door.
Schep op voorverwarmde borden een langwerpig gevormd bergje pasta.
Schep er aan de ene kant hazenpeper naast en aan de andere kant de peertjes met cranberry.
Leg bovenop het geheel de plakken hazenfilet in een verspringend patroon.

Allergenen Informatie

Voor dit wilde haas met cranberryjam en stoofpeertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven