Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wilde eendenborst met vlierbessensaus recept
Wilde eendenborst met vlierbessensaus recept

Wilde eendenborst met vlierbessensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak, bereid en kook het zelfgemaakte deeg voor de tagliatelle waaraan de spinazie voor de kleur is toegevoegd, volgens voorschrift net voor het uitserveren in gezouten water met wat olijfolie niet al te gaar.
Zoek voor de vlierbessensaus de vlierbessen uit, was ze en zet ze op met de rode wijn.
Laat ze zo lang koken tot de bessen stuk gaan en druk alles dan door een fijne zeef.
Kook de aldus verkregen puree samen met de wildfond in, totdat de saus iets begint te worden.
Breng ze op smaak met zout en zwarte peper en voeg dan de vlierbessenjenever toe.
Schil de goudrenetten en verwijder de klokhuizen.
Snijd van elke appel 12 partjes en stoof ze licht aan in wat boter.
Strooi er op het laatst wat suiker over.
Verwarm een oven voor tot 55 C.
Bestrooi de eendenborsten licht met zout en witte peper en schroei ze aan beide kanten in een hete koekenpan in de boter dicht.
Laat de borsten dan, verpakt in de aluminiumfolie, in de voorverwarmde oven ca. 5 minuten rusten.

Serveren:
Bedek het midden van de warme borden met de warme saus.
Snijd de eendenborsten in dunne tranches en leg ze dakpansgewijs in de saus.
Leg de partjes gestoofde appel ernaast en een draai er, met een vork, verse pasta bij.
Serveer het direct uit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wilde eendenborst met vlierbessensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven