Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Krokante ravioli met hazenrug en eekhoorntjesbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de groenten in stukken.
Maak de paddenstoelen schoon.
Fileer de hazenruggen en verwijder de ongerechtigheden.
Spoel de levers goed en snijd in stukken.
Bereid vooraf het raviolideeg.
Meng hiervoor de bloem met de helft van de eieren, een snuifje zout en de olie.
Kneed tot het deeg goed loslaat.
Wikkel vervolgens in een natte keukenhanddoek en laat een half uurtje rusten.
Verdeel daarna het deeg in vieren en rol elke portie uit op een werkplank die met bloem bestrooid is.
Kleur de paddenstoelen in boter.
Snijd de kanten in brunoise.
Laat de helft van de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan slinken
Voeg de goed gespoelde en fijngehakte levers toe en vervolgens de in brunoise gesneden paddenstoelen.
Bevochtig met cognac en voeg daarna de room toe.
Laat indikken.
Bestrijk twee deegvellen met het losgeklopte eiwit van de overige eieren en verdeel de farce er in kleine hoopjes over.
Dek af met de overige 2 deegvellen en druk het deeg rondom de farcehoopjes goed aan.
Trek vervolgens met een rolwieltje vierkantjes rond de vulling.
De porties scheiden en kook gedurende 4 minuten in gezouten water.
Laat goed uitlekken en laat dan langs beide zijden kleuren in geklaarde boter.
Laat het karkas van de hazenrug kleuren in boter, voeg de stukken wortel, ui en selderij toe, laat even bruinen en bevochtig dan met rode wijn en bruinefond. Laat gedurende 30 minuten stoven en giet dan door een fijne zeef.
Laat de suiker karameliseren in een pannetje met een dikke bodem en blus met wijnazijn.
Voeg de geplette peper toe samen met de saus en de rode bessengelei.
Bak de hazenrugfilets in lichtbruine boter.
Verdeel het vlees op warme borden en dien op met de ravioli, de gebakken paddenstoelen en de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krokante ravioli met hazenrug en eekhoorntjesbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven