Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hertenstoofschotel met kastanjes recept
Hertenstoofschotel met kastanjes recept

Hertenstoofschotel met kastanjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontbeen het vlees en snijd het in blokjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Kneus de jeneverbessen.
Pel de sjalotjes.
Maak de wortels schoon en rasp deze fijn.
Maak de pastinaak schoon en rasp deze fijn.
Verwarm de oven voor op 160C.
Wentel de blokjes vlees door de havermout en schud het teveel eraf.
Verhit de olie in een grote, ovenbestendige braadpan en braad de blokjes vlees hierin rondom bruin.
Schep ze op een bord.
Bak in dezelfde pan de uien op laag vuur ca. 10 minuten, onder regelmatig omscheppen, tot ze licht kleuren.
Voeg het bier, de tijm, jeneverbessen, piment en wat zout en peper toe.
Breng het bier al roerend aan de kook.
Voeg de sjalotjes, worteltjes, pastinaak en de blokjes vlees toe, evenals het uitgelopen vleesvocht.
Breng opnieuw aan de kook.
Leg het deksel op de braadpan en plaats hem 1-1 uur in de oven, of tot het vlees gaar is.
Roer tussentijds af en toe om.
Snijd tegen het einde van de stooftijd het stokbrood in sneetjes van ca. 1 cm dik en schik ze op een bakplaat. Rooster ze in ca. 1 5 minuten gelijkmatig goudbruin.
Schep de kastanjes door de gare stoofschotel.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Schik de sneetjes geroosterd brood op de stoofschotel en laat hem onafgedekt nog 5 minuten in de oven staan.
Gelijk warm serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hertenstoofschotel met kastanjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven