Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hertenbiefstukjes met vijgen recept
Hertenbiefstukjes met vijgen recept

Hertenbiefstukjes met vijgen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in vier gelijke stukken
Bak de biefstukken, zonder peper en zout, half in olie en half in boter mooi bruin.
Houd het vlees mooi rood.
Voeg in dezelfde pan de porto, rode wijn, azijn en wildfond toe.
Voeg dan kruidnagel, laurierblad, tijm en de jeneverbessen toe.
Leg er de gehalveerde vijgen in.
Breng het geheel aan de kook en laat het geheel inkoken tot van het geheel.
Haal de vijgen eruit en houd warm.
Haal van het vuur.
Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde, gebonden saus ontstaat.
Voeg er de helft van de vijgen terug aan de saus.
Serveer op een warm bord het stuk vlees met het andere deel van de vijgen daar om heen een deel van de saus.
Serveer de rest van de saus in een kom bij het geheel.
Lekker met aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hertenbiefstukjes met vijgen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven