Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Herten stoofpot recept
Herten stoofpot recept

Herten stoofpot


Ingrediënten


17

Bereidingswijze


Vermaal de jeneverbessen, laurier, peperkorrels en Spaanse peper voor de marinade van het hert in een vijzel.
Wrijf het mengsel op het vlees en laat de smaken (buiten de koelkast)
één uur trekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Doe intussen de ingrediënten voor de saus, behalve boter, zout en peper, in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
Laat het vocht sudderen tot het ingekookt is tot 200 milliliter.
Zeef het mengsel en doe het vocht weer in de pan.
Voeg de boter toe en verwarm het vocht het vocht tot de boter smelt.
Breng op smaak met zout en peper.
Houd de saus warm en bereid het gebraad.
Verhit de olie en boter in een koekenpan.
Leg zodra de boter begint te schuimen het hertenvlees in de pan en bak het snel aan alle zijden bruin.
Zo blijven de sappen erin.
Leg het vlees dan in een ovenschaal en bak het dan ongeveer 10 minuten. (als het stuk vlees meer of minder dan 600 gram weegt, reken je 15 minuten per kilo voor roodgebakken vlees en 20 minuten per kilo voor rosé).
Het is van belang om het vlees nog eens even lang als het in de oven was te laten rusten, in folie gewikkeld om het warm te houden.
Snijd het vlees, leg het op een voorverwarmde schaal en bestrooi het met wat grof zeezout.
Giet er wat saus over en geef de rest van de saus er in een kom bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit herten stoofpot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven