Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenschouders gestoofd in Berenburg recept
Hazenschouders gestoofd in Berenburg recept

Hazenschouders gestoofd in Berenburg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de schoongespoelde hazenschouders rondom bruin in de boter, peperen en zouten en leg ze in de braadslede.
Bak in dezelfde pan de champignons, de winterpeen en de tomatenpuree.
Voeg hier de wildbouillon en berenburg aan toe aan het geheel.
Giet dit mengsel over de boutjes en doe de laurier, kruidnagel en jeneverbes erbij.
Kook voor de gelei de vlierbessenwijn, cranberries, peperazijn en cranberry sap en suiker.
Pureren de massa met geheel staafmixer tot een mooie vloeistof en daarna het geheel zeven.
Koud laten worden en hierna tegen de kook brengen met de agar. Weer laten afkoelen, storten en later vormpjes uitsteken.
Kook voor de aardappelpuree de aardappels en maak hiervan een mooie puree.
Meng een deel met de geblancheerde tuinerwten, melk, roomboter en Atsina Cress.
Draai van de overige puree bitterballen en paneer met heel ei en paneermeel.
Zeef voor de saus het braadvocht zeven en licht afbinden met de in stukjes gesneden kruidkoek.
Spuit 2 strepen puree symmetrisch op het bord.
Leg hier tussen de hazenschouder.
Leg vervolgens schuin tegenover elkaar de gelei van cranberry neer.
Leg op de uiteinden van de puree de bitterballen vast.
Giet als laatste de saus bij het gerecht en voeg nog een paar takjes Atsina Cress toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenschouders gestoofd in berenburg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven