Hazenschouders gestoofd in Berenburg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Bak de schoongespoelde hazenschouders rondom bruin in de boter, peperen en zouten en leg ze in de braadslede.
    Bak in dezelfde pan de , de en de .
    Voeg hier de wildbouillon en aan toe aan het geheel.
    Giet dit mengsel over de boutjes en doe de , kruidnagel en jeneverbes erbij.
    Kook voor de gelei de vlierbessenwijn, , peperazijn en cranberry sap en suiker.
    Pureren de massa met geheel staafmixer tot een mooie vloeistof en daarna het geheel zeven.
    Koud laten worden en hierna tegen de kook brengen met de agar.
  2. Weer laten afkoelen, storten en later vormpjes uitsteken.
    Kook voor de aardappelpuree de aardappels en maak hiervan een mooie puree.
    Meng een deel met de geblancheerde , melk, roomboter en Atsina Cress.
    Draai van de overige puree bitterballen en paneer met heel en .
    Zeef voor de saus het braadvocht zeven en licht afbinden met de in stukjes gesneden .
    Spuit 2 strepen puree symmetrisch op het bord.
    Leg hier tussen de hazenschouder.
    Leg vervolgens schuin tegenover elkaar de gelei van cranberry neer.
    Leg op de uiteinden van de puree de bitterballen vast.
    Giet als laatste de saus bij het gerecht en voeg nog een paar takjes Atsina Cress toe.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
103 kcal
5%412 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenschouders gestoofd in Berenburg