Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak een kruidenbosje met , peterselie, , .
    Snijd de in kleine stukjes.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
    Maak de witte schoon en snijd deze in dunne reepjes.
    Snijd het vlees in vier gelijke stukken.
    Kook de worteltjes samen met het kruidentuiltje in 15 minuten gaar.
    Giet af en mix samen met de en een snuifje en tot een gladde massa.
    Zet opzij en houd warm.
    Smelt een eetlepel in de braadpan.
    Schroei de hazenrugfilet kort toe op een hoog vuur en kruid met en .
    Haal de filets uit de pan en wikkel ze elk in 4 sneetjes spek.
    Leg ze terug in de pan en bak nog een 8-tal minuten verder.
    Het vlees moet nog rosé zijn.
    Zet een grote kookpot met stevige bodem op het vuur en smelt hierin een klontje .
    Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook.
    Schep de groene eronder.
    Kruid met , en een snuifje .
    Stoof in 15 minuten verder gaar op een laag vuur.
    Haal het vlees uit de pan en blus de pan met porto.
    Laat even uitdampen en giet de wild erbij.
    Breng op smaak met kruidnagel en een snuifje en laat verder inkoken.
    Snijd het vlees in dunne plakken.
    Strijk de zalf op het bord.
    Leg hiernaast de groene en op de zalf het vlees en de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
349 kcal
17%1396 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenrug met wortelmassa en groene kool