Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekonfijte fazantenboutjes recept
Gekonfijte fazantenboutjes recept

Gekonfijte fazantenboutjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de boutjes (met vel!) in met knoflookpoeder en royaal zout en
peper.
Laat ze even staan (liefst een nacht in de koeling).
Braad de boutjes in een grote braadpan aan in een dun laagje ganzenvet, niet al te heet, totdat ze een beetje bruin worden.
Neem de boutjes er uit en ledig de potten ganzenvet in de braadpan.
Als het vet gesmolten is, doe er dan de aangebraden boutjes bij en laat de pan op een zeer laag vuur ongeveer 4 uur zachtjes pruttelen.
Absoluut geen water of wijn toevoegen.
De boutjes moeten helemaal onder het vet staan.
Na een uur of 4 zijn de boutjes heerlijk mals en gaar.
Lekker met aardappelpuree en zuurkool.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekonfijte fazantenboutjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven