Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekonfijte eend met paddenstoelen recept
Gekonfijte eend met paddenstoelen recept

Gekonfijte eend met paddenstoelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke dunne plakjes.
Verhit de boter in een pan en leg de aardappelschijfjes daar dakpansgewijs in een cirkel in.
Doe dit 8 keer (tweemaal per persoon) en bak de aardappelschijfjes
zachtjes goudgeel en gaar.
Haal het overtollige vet van de gekonfijte eendenboutjes, bewaar dit en snijd het eendenvlees in reepjes.
Hak de sjalotjes fijn.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
Bak de sjalot in het eendenvet glazig, voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur tot het vocht is verdampt.
Verwarm het eendenvlees mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Laat de eendensaus tot de gewenste dikte inkoken, breng op smaak met peper en zout en klop de saus met de koude boter op.
Leg een aardappelcirkel midden op elk bord, schep met behulp van een ring de paddenstoelen met de eend in het midden en leg er een aardappeldakje bovenop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekonfijte eend met paddenstoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven