Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilleerde rug van ree recept
Gegrilleerde rug van ree recept

Gegrilleerde rug van ree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de paprika’s schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Ontveld de tomaten ontdaan van vocht en zaadjes en snijd in kleine blokjes.
Was de basilicum en snijd deze grof.
Ontpit de olijven en snijd deze in plakjes.
Bestrooi de reefilet met peper en zout en kwast er wat olijfolie over.
Schroei de filet op de barbecue of grillplaat snel aan alle kanten dicht.
Verleg het vlees enkele keren zodat er een mooi ruitpatroon op ontstaat.
Doe de filet over in een vuurvaste schaal en zet deze 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C.
Het vlees gaart nu langzaam door.
Daarna uit de oven nemen en een kwartiertje laten rusten.
Snijd de gekookte artisjokbodem in blokjes.
Verwarm de reesaus of ingekookte wildfond met de olijfolie en sherry-azijn.
Voeg de blokjes artisjok, de paprika en de olijf toe en laat deze even me verwarmen.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe op het laatste moment de tomaat door de saus en vlak voor het opdienen de blaadjes basilicum.
Snijd de reebokfilet in plakjes van circa 2 cm dikte, zodat het ruitpatroon nog goed zichtbaar is.
Leg de plakjes weer tegen elkaar aan en verwarm het vlees nog heel even in een oven van 250°C.
Leg op elk voorverwarmd bord een bergje met de groenten en de saus en bedek deze met de plakjes reebok.
Garneren met een blaadje basilicum.

Allergenen Informatie

Voor dit gegrilleerde rug van ree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven