Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebraden fazant uit de oven recept
Gebraden fazant uit de oven recept

Gebraden fazant uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd deze zeer fijn.
Hak de tijm zeer fijn.
Maak de fazant schoon.
Verwarm de oven voor op 120 graden C.
Roer de gehakte rozemarijn en tijm door de olijfolie en zet apart.
Wrijf de fazant van binnen en van buiten in met zout en peper.
Leg de fazant in een nauwsluitende braadslee. Giet de kruidenolie erover.
Bak de fazant in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur, dek daarna af met aluminiumfolie en laat nog een extra uur in de oven bakken tot een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de dij, in de buurt van het bot, 82 graden C aangeeft.
Haal uit de oven, dek af met een dubbel vel aluminiumfolie en laat op een warme plaats 10 minuten rusten alvorens te snijden.
Bedruip de fazant om de 30 minuten tijdens het bakken met de hete olie en sappen uit de braadslee.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebraden fazant uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gebraden fazant uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies

  • Wij hebben de fazant vandaag gegeten en bereid volgens het recept. het was erg lekker!
    Randy Wijker gaf dit recept op 22 februari 2017 5 uit 5 sterren
  • Vandaag heb ik dit gemaakt. Het was heerlijk en heel mals.
    Margriet gaf dit recept op 25 september 2015 5 uit 5 sterren
  • Dan heb je het geheel niet goed met braadvet overgoten. Wij hebben er nooit last van dat het vlees droog en taai wordt. M.v.g Jacko
    Jaccor gaf dit recept op 18 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik heb dit recept precies volgens het recept gemaakt. Maar het vlees was taai. Ik heb het idee dat er toch iets niet klopt aan dit recept.
    Huib gaf dit recept op 9 december 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven