Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met zuurkool recept
Fazant met zuurkool recept

Fazant met zuurkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd van de fazanten de bouten los en verwijder de harde pezen uit het onderste gedeelte met een tangetje. Bouten en borsten lichtjes zouten en ruim inpeperen.

De bouten gaan licht gezouten en goed ingepeperd de pan in met gesmolten ganzenvet ( 500 gram) en worden als het ware gekonfijt in ongeveer 3 uur op een temperatuur die laag is, maar het zaakje net wel aan de kook houdt.

De borsten worden in de braadpan voorgebakken in wat roomboter aan het bot en op het laatst gegaard in de oven op 180 C in een half uurtje.
Smelt in een pan 200 gram ganzenvet en smoor daarin de uitjes, knoflook, jeneverbessen, appels, kruidnagel, laurier en peperkorrels, totdat de uien wat glazig zijn geworden.
Voeg vervolgens toe de zuurkool, werk deze wat los en roer goed door de inhoud van de pan.
Blus met het glas wijn, roer nog eens, doe het deksel er op en laat langzaam gaar worden.
Laat de worsten het laatste uur mee garen in de pan met zuurkool (prik eerst een paar gaatjes in de worsten).
Het spek uitspreiden op het ovenplaat en krokant bakken en tegelijkertijd de fazanten borsten garen in de oven van 180 C .
Opdienen:
In een voorverwarmd diep bord een schep zuurkool leggen en borsten, worsten, bouten en spek verdelen over de borden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit fazant met zuurkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven