Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant met gepofte aardappelen recept
Fazant met gepofte aardappelen recept

Fazant met gepofte aardappelen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes.
Leg de fazant op een royaal stuk aluminiumfolie.
Bestrijk de fazant met boter en wrijf in met peper, zout en tijm.
Strooi ook zout en tijm in de lichaamsholte en doe er klontjes boter in.
Vouw de folie goed dicht en leg de ingepakte fazant in een vuurvaste schotel of braadpan.
Schuif op rooster middenin de oven, die zeer heet moet zijn.
Laat 1½ tot 1¾ uur (hangt af van het gewicht) braden.
Pof de aardappelen en appelen op de bekende manier.
Voeg onder het stoven rozemarijn toe.
Is alles gaar, voeg dan de bloem toe en al roerende de kippenbouillon.
Maak een gladde saus en maak op smaak af met het citroensap en de whisky.
Houd de saus op laag vuurtje warm.
Haal de gare fazant uit zijn ‘foliejasje’, begiet met de saus en serveer op een grote, diepe ovalen schotel, omgeven met de gepofte aardappelen en appelen.
Leg op de rand de met Franse vruchtjes, versierde perzikhelften.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fazant met gepofte aardappelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven