

Fazant gevuld met tapenade
Ingrediënten
- 2 fazanten
- zout
- peper
- VOOR DE SAUS:
- 100 gram olijventapenade (zelf maken zie recept)
- zout
- peper
- 1 dunne lap vet spek (voor het barderen)
- 75 gram boter
- 1 sjalot
- 1 deciliter witte wijn
- 2 deciliter wild- of gevogeltefond (pot)
- 3 deciliter slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en schroei de fazanten hierin in ± 10 minuten rondom dicht.
Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de fazanten in ± 20 minuten gaar.
Schenk er tussentijds enkele malen braadjus over.
Neem de fazanten uit de pan en schenk het braadvet eruit.
Voor de saus:
Maak de sjalot schoon en snijd deze in ringetjes.
Bak de sjalot ± 5 minuten zachtjes in het achtergebleven bakvet.
Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken.
Voeg de fond toe en laat weer even inkoken.
Schenk de slagroom erbij en laat de saus tot de gewenste dikte indampen.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de fazanten op een grote voorverwarmde schaal en geef de saus er apart bij.
Lekker met aardappel-foelieschotel uit de oven.
Meer Recepten
- Gevulde fazant met zoete appels, prei en tijm4 porties
1 uur en 45 minuten
lucyvader - Fazant met zoete appels4 porties
2 uur en 20 minuten
lucyvader - Fazant in rode wijnsaus met ganzelever4 porties
23 uur
horseman
Allergenen Informatie
Voor dit fazant gevuld met tapenade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Wild
- Fazant gevuld met tapenade