Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensaus recept
Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensaus recept

Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De pastinaakwortel schillen en (met kaasschaaf) linten snijden.
Water aan de kook brengen en de linten hier vijf minuten in laten koken. In een vergiet af laten koelen.
De eendenborstfilet aan de vel zijde kruislings diep insnijden en zout en peper aan beide zijden strooien.
In een pan ingevet met olie op het vel vijf minuten op hoog vuur aanbakken.
Het vuur iets temperen en de eendenborstfilet ook aan de andere kant vijf minuutjes aanbakken.
Nog eens op het vel vijf minuten en dan de filet in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten.
Het braadvocht aanvullen met 100 mililiter water en de blauwe bessen hierin aan de kook brengen.
Even laten koken totdat de bessen openbarsten.
Met een vork alle bessen helemaal fijnprakken.
De bessenjenever toevoegen en nog heel even doorkoken.
De jus door een zeef halen.
Eendenborstfilet snijden en samen met de pastinaakwortel op een bordje leggen.
Paar lepels jus eroverheen gieten en afmaken met een paar bessen en wat bieslook ter garnering.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven