Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wethani kyet (Curry met varkensvlees) recept
Wethani kyet (Curry met varkensvlees) recept

Wethani kyet (Curry met varkensvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm.
Doe de uien, knoflook, gemberwortel, een beetje zout, citroensap, sambal oelek en 1 eetlepel sesamolie in de mengbeker van een elektrische keukenmachine.
Laat deze zolang draaien tot een gladde pasta is verkregen.
Schep de pasta in en zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Besprenkel het vlees met het vocht. Schep het even om en laat het een half uurtje staan.
Voeg de resterende sesamolie en 2 eetlepels zonnebloemolie aan de pasta toe en breng dit aan de kook.
Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg het vlees eraan toe en laat het onder voortdurend omscheppen de oorspronkelijke kleur verliezen.
Voeg dan de koenjit toe en giet er 4 eetlepels water bij.
Temper de warmtebron en laat het gerecht een half uurtje heel zachtjes sudderen. Voeg telkens een eetlepel water toe, als er gevaar voor aanbranden bestaat.
Dien het gerecht op met eiermie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wethani kyet (curry met varkensvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven