Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof recept
Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof recept

Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd van de varkenshaasjes plakken van 2 centimeter dik.
Bestrooi ze met peper en zout en zet ze apart.

De preisaus:
Verhit de boter in een braadpan en smoor de knoflook, prei en sjalot tot ze zacht zijn. Voeg de wijn, de mosterd, de suiker en de pepersaus toe en smoor tot het vocht is ingekookt.
Breng het mengsel over in een schaaltje.
Verwarm de bouillon en giet die erbij.
Voeg ook de roomkaas toe. Pureer het mengsel tot een gladde saus.
Druk de saus door een zeef en doe hem terug in de pan.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Meng de wijn en de bieslook door de saus.
Houd de saus warm.
Zet de overgebleven preimousse apart en houd hem warm.

De gekonfijte champignons:
Borstel de champignons schoon en snijd het voetje eraf.
Laat de champignons heel.
Verhit de olie in een braadpannetje en roerbak de champignons samen met de knoflook.
Voeg de kippenbouillon, de suiker en de oestersaus toe.
Schep het mengsel om, breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het sudderen tot het stroperig is en het vocht is ingedampt.
Roer het van tijd tot tijd om.

De pasta:
Kook de tagliatelle met een snufje zout in 8 minuten beetgaar.
Giet de pasta af.
Meng er 1 eetlepel olijfolie en enkele druppels sesamolie door en verwarm het geheel.
Houd de pasta warm.

De varkensmedaillons:
Verhit 25 gram boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkenshaas mooi bruin en rosť aan beide kanten.
Zet het vuur uit en laat het vlees 4 minuten rusten in de pan met de deksel erop.
Neem het vlees uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Doe de gesneden prei in dezelfde pan.
Schep de prei om tot hij goed warm is.
Houd de prei warm.

De gekarameliseerde witlof en noten:
Snijd het kontje uit de stronkjes witlof en haal de blaadjes los.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.
Voeg de honing en noten toe en schep ze om tot de noten enigzins gekarameliseerd zijn.
Voeg de stronkjes witlof toe bestrooi ze met weinig zout en peper en bak ze kort, al omscheppend.
De witlof moet nog redelijk stevig zijn

Serveren:
Leg de witlof met noten op het midden van het bord (de blaadjes met de punten naar de rand van het bord). Verdeel het vlees over de borden. Giet de saus er omheen.
Leg de champignons, pasta en een preimousse erbij.
Strooi de gebakken prei over de preimousse.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Erg mooi om te bereiden. Heerlijke saus voor een prima stukje vlees. Zeer goede combinatie.
    Niels P. gaf dit recept op 31 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven