Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met pittige groente en cashewnoten recept
Varkenshaas met pittige groente en cashewnoten recept

Varkenshaas met pittige groente en cashewnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de paprika’s schoon en snij deze in blokjes.
Maak de pepers schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de winterwortel schoon, was hem en snijd hem in blokjes.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snij deze in stukken.
Hak de cashewnoten fijn.
Roer in een kom 1 eetlepel slaolie, 3 theelepels sherry, 1 theelepel zout, 2 theelepels peper en 2 theelepels aardappelmeel door elkaar.
Snij het vlees in blokjes, schep die door de marinade en laat deze 24 uur op een koele plaats maar niet in de koelkast marineren.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wortel ± 3 minuten.
Schep de wortels met een schuimspaan in een zeef, spoel hem onder koud stromend water af en laat uitlekken.
Kook in hetzelfde water de kastanjechampignons 1 minuut.
Spoel de kastanjechampignons in een zeef onder koud stromend water af en laat uitlekken.
Schep de ui, paprika, peperringetjes, wortel en champignons in kom door elkaar.
Los in een andere kom 1 bouillontablet in 1 deciliter kokend water op
De rest van het kokende water kan weg wordt niet gebruikt.
Roer de oestersaus, de sesamolie, de sojasaus, de suiker, de rest van de sherry, de rest van het zout en 1 mespunt peper tot een sausje.
Hang een zeef in een steelpan en zet hem in de buurt van de wok.
Breng in een pan 1/2 liter water met de bouillontablet aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook die gaar.
Verhit de olie in de wok op hoog vuur.
Laat intussen het vlees op keukenpapier uitlekken.
Draai zodra van olie een lichte walm komt het vuur lager.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend tot dit lichtbruin is.
Schep het vlees met de olie in de zeef boven de steelpan.
Maak de wok schoon en verhit hem opnieuw.
Voeg 2 eetlepels van warme olie (uit de steelpan) toe en verhit deze.
Voeg de groenten toe en roerbak deze tot de groente beetgaar is.
Schep het vlees erdoor en bak het geheel nog even tot alles goed warm is.
Schenk het sausje erbij en laat het geheel al omscheppend iets inkoken.
Roer de rest van het aardappelmeel in een kopje met 1/2 eetlepel koud water tot een papje.
Schenk dit papje al roerend in de wok en laat de saus al roerend licht binden.
Giet de rijst af.
Schep in het midden van het bord wat rijst en druk dit goed aan.
Schep het vlees-groentegerecht ernaast en strooi er de cashewnoten over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met pittige groente en cashewnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven