Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met paddestoelenroomsaus recept
Varkenshaas met paddestoelenroomsaus recept

Varkenshaas met paddestoelenroomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de cantharellen in plakjes.
Varkenshaasjes inwrijven met zout en versgemalen peper.
In schaal leggen en rode wijn, port met jeneverbessen en laurier erover schenken.
Varkenshaas afgedekt in de koelkast minstens 24 uur marineren.
Vlees uit marinade nemen (bewaren) en droogdeppen.
In grote pan boter verhitten en varkenshaasjes in 17.5 minuten gaar bakken.
Vakenshaasjes uit de pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
Wild fond en 1 deciliter gezeefde marinade door het braadvocht roeren.
In een andere pan de cantharellen in wat boter bakken tot het vocht verdampt is.
De saus op hoog vuur laten inkoken tot ongeveer de helft.
Slagroom toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Eventueel van het vuur af koude boter door de saus kloppen.
Varkenshaasjes schuin in plakken snijden en cantharellen door de saus roeren.
Beetje saus naast het vlees schenken en de rest apart serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met paddestoelenroomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven