Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas gevuld met achterham en bosuitjes recept
Varkenshaas gevuld met achterham en bosuitjes recept

Varkenshaas gevuld met achterham en bosuitjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de bosuitjes schoon en snij het witte deel in dunne ringetjes.
Snij de plakken ham in dunne strookjes.
Snij het varkenshaasje in de lengte tot op 1 centimeter na in en klap het open.
Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje er mee.
Leg de strookjes ham over het bestreken deel van de haasjes.
Strooi de bosuitjes over de ham reepjes.
Klap het varkenshaasje weer dicht en bind deze dicht met keukengaren.
Wrijf het varkenshaasje aan de buitenzijde in met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin tot de kerntemperatuur 65 C bereikt.
Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
Roer de sherry en de room door het braadvocht en kook dit in tot een licht gebonden saus ontstaat.
Snij het vlees schuin in dunne plakjes en rangschik die dakpansgewijs op 2 warme borden.
Schenk de saus er langs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas gevuld met achterham en bosuitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven