Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofschotel van lam en rabarber recept
Stoofschotel van lam en rabarber recept

Stoofschotel van lam en rabarber


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maal de koriander fijn.
Was de peterselie en hak deze zeer fijn.
Hak de muntbladjes zeer fijn voor de garnering.
Maak de olie en 30 gram boter heet in een braadpan en stoof hierin op matig vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten.
Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom.
Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin.
Schep uit de pan en houd apart.
Bak nu de tweede helft van het vlees.
Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij.
Schep een minuut lang om.
Voeg nu de bouillon toe, draai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang.
Breng op smaak met peper en zout.
Smelt nu in een andere pan 30 gram van de boter, samen met de andere kruiden.
Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam.
Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is.
Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur.
Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur).
Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de rabarber in stukken van 2,5 cm.
Laat de laatste 30 gram boter smelten in een braadpan, doe de rabarber erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten bijtgaar.
Voeg de rabarber bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes
serveer met gekookte witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofschotel van lam en rabarber recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stoofschotel van lam en rabarber heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Door het geheel in te vriezen word de smaak van de rabarber minder scherp. Je kunt het geheel ook koelen maar dan overheerst in mijn ogen de rabarber. m.v.g Jacko
    Jaccor gaf dit recept op 3 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Apart dat invriezen. Is dat echt nodig of kan het ook 48 uur in de koelkast staan?
    Julia gaf dit recept op 28 mei 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven