Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofschotel uit de Bourgogne recept
Stoofschotel uit de Bourgogne recept

Stoofschotel uit de Bourgogne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het vlees door de bloem wentelen. In een braadpan de helft van de boter en de olie verhitten en hierin het spek uitbakken. Het vlees toevoegen en rondom bruin bakken, dan de sjalotjes toevoegen ca. 2 min meebakken, afblussen met cognac. De wijn en bouillon erbij schenken, kruiden, behalve de peterselie en knoflook toevoegen en op smaak maken met peper en zout. Dit met de deksel op de pan ca. 2,30 uur laten stoven. Kruiden uit de pan nemen In een andere pan de rest van de boter smelten en de champignons hierin 3 min laten fruiten, uit de pan nemen en de laatste 20 min. met het vlees mee laten stoven. De bloem door het bakvet roeren en en dit beetje bij beetje door het vleesvocht voeren, zodat deze licht bind. Voor het serveren de peterselie over strooien.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit stoofschotel uit de bourgogne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven