Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpot Lamsvlees met pittige artisjokharten recept
Stoofpot Lamsvlees met pittige artisjokharten recept

Stoofpot Lamsvlees met pittige artisjokharten


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Voorbereiden: 10 min.: Lamslappen in grove stukken snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen, gedroogd pepertje verkruimelen em tomaat ontvellen en in blokjes snijden. Bereiding: 85 min.: In een ruime pan olijfolie verhitten en stukken lamsvlees rondom bruim bakken. Ui, knoflook, tomaat en pepertje toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Wijn, 2 deciliter water, bouillontablet verkruimeld en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt ca. 60 min laten sudderen. Artisjokharten afgieten, halveren en na 60 min. door het stoofgerecht mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Het geheel nog ca. 25 min. laten sudderen tot het vlees zacht is. Intussen de peterselie en munt fijn hakken en vlak voor het opdienen het er over strooien. Wijnsuggestie: Een volle rode wijn bv. Beaumont Tinto Crianzat Serveren met witte rijst en geroosterde pijnboompitten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpot lamsvlees met pittige artisjokharten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven