Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté Makassar (sate van varkenslappen) recept
Saté Makassar (sate van varkenslappen) recept

Saté Makassar (sate van varkenslappen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in kleine blokjes.
Marineer ze met de ketjap, azijn, ketoembar en knoflook.
Laat dit een paar uur staan op een koele plaats onder een vochtige doek.
Bak de vleesblokjes goudbruin in de olie.
Uit de olie nemen en uit laten lekken.

Bereiding saus:
Meng de pindakaas met het water en zet dit op het vuur.
Voeg het sap van de citroen, ketjap manis, salam, djeroek poeroet, sambal oelek, suiker, knoflookpoeder, zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Verwijder de blaadjes van de kruiden.
Voeg het vlees toe aan de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté makassar (sate van varkenslappen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven