Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sapi curry madras (pittige curry van rundvlees) recept
Sapi curry madras (pittige curry van rundvlees) recept

Sapi curry madras (pittige curry van rundvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snij deze in ringen.
Maak de knoflook schoon een rasp deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze in kleine stukjes.
Maak het vlees schoon van vliezen en snij het in blokjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in ragfijne halve maantjes.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Rooster zachtjes in een droge koekenpan de peperkorrels, venkelzaad, korianderzaad, fenegriekzaadjes, kerriepoeder, paprikapoeder, kruidnagels en chilipepers tot deze licht kleuren.
Laat de specerijen afkoelen en wrijf deze in een vijzel fijn tot een mooi kruidenmengsel.
Verhit een wat olie in een wok op een halfhoog vuur.
Bak de uien hierin tot deze licht begint te kleuren.
Voeg dan de djahe, knoflook en rawits toe en bak 30 seconden mee.
Voeg dan het rundvlees toe en bak het geheel tot het vlees een mooie lichtbruine kleur heeft.
Voeg tot slot het zelfgemalen specerijenmengsel, zout, tomaten en kokosmelk toe.
Aan de kook brengen en dan met de deksel erop zachtjes laten 3 tot 5 uur sudderen.
Schep het geheel regelmatig goed om dit om aanbakken te voorkomen.
Zorg er voor dat het vlees goed gaar is.
Maak altijd minstens een dubbele portie en vries de helft in.
Deze curry wordt alleen maar lekkerder als je hem opwarmt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sapi curry madras (pittige curry van rundvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven