Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree recept
Rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree recept

Rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon verwijder de velletjes en maak de teentjes los.
Schil de aardappels en snij deze in kleine stukjes.
Maak de citroen schoon en pers deze uit bewaar het sap.
Maak de appels schoon en snij deze in stukjes besprenkel het geheel met citroensap.
Maal de peper korrels fijn.
Kneus de jeneverbessen.
Verwarm de melk.
Laat de boter zachtjes smelten.
Steek de kruidnagels mooi verdeeld in de rosbief.
Meng de rode wijn met de zwarte peper, jeneverbessen en de ui en laat hierin de rosbief een dag marineren op een koele plaats maar niet in de koelkast keer regelmatig het vlees om.
Doe de marinade met de runderbouillon in een pan en laat tot een vierde inkoken en zeef het geheel.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Dep de rosbief droog (voorzichtig met de kruidnagels).
Verhit de boter en olijfolie in een pan en braad de rosbief aan alle kanten snel bruin.
leg het vlees in een braadslee en bak het in ongeveer 35 minuten rosé. roer het braadvocht door de ingekookte marinade.
Neem het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie laat het op een warme plaats ongeveer 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 160 graden. doe de knoflook in een ovenschaaltje of klein braadpannetje en giet er de olijfolie overheen met wat zout en plaats een half uur in de oven.
kook ondertussen de aardappelen gaar en giet ze af en stamp ze met een pureestamper.
Voeg zoveel warme melk toe totdat een smeuïge puree ontstaat en roer er de gesmolten boter en een scheutje olijfolie en het ei er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Haal de knoflook uit de oven en meng door de aardappelpuree.
Verwarm het geheel op een laag vuurtje.
Verwarm de oven tot 200 graden en kook de cranberry’s met de suiker totdat ze zacht zijn.
Snijd de appels doormidden, haal voorzichtig het klokhuis eruit en besprenkel met citroensap.
Vul de appels met de cranberry’s en plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Snijd het vlees in plakken en serveer deze met de jus, de knoflookpuree en het appeltje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven