Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rib-eye met kersensaus recept
Rib-eye met kersensaus recept

Rib-eye met kersensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Rib-eye hierin (bij kamertemperatuur) minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.

Bereidingswijze saus:
In een pannetje 2 eetlepels bouillon en de bloem vermengen. 30 seconden op 100% verhitten.
Voeg aan het bloemmengsel de bouillon, de wijn en port, de kersen, het kersensap en de knoflook toe en verwarm 2.5 minuten tot het vocht gebonden is.
Roer door tot je een mooie saus hebt.
De saus op smaak brengen met citroensap en peper.

Bereiden rib-eye:
Rib-eye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en peper.
Het vlees in de grillpan (afhankelijk van gewenste gaarheid) in 3 minuten per kant rosť tot doorbakken roosteren.
In aluminiumfolie leggen en een paar minuten laten rusten.
Rib-eye op bord half met de kersensaus overgieten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rib-eye met kersensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven