Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rendang (gekruid rundvlees) recept
Rendang (gekruid rundvlees) recept

Rendang (gekruid rundvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
Schil de gember en rasp hem fijn.
Maak de bos uitjes schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
Week de tamarindemoes in een kom in 2 deciliter water.
Roer het af en toe om.
Spoel het vlees intussen onder koud water af en dep het met keukenpapier droog.
Snijd het in 2 cm. grote blokjes.
Roer de tamarinde goed door met het weekwater tot een egaal, dik en bruin papje.
Druk dit door een zeef en vang het sap op.
Verhit in een wok de olie.
Bak de sjalot, knoflook en gember goudbruin.
Bak vervolgens het vlees hierin in gedeelten op hoog vuur aan alle kanten aan.
Roer alle overige kruiderijen en de suiker erdoor en laat onder constant roeren het geheel circa 4 minuten op matig vuur meebakken.
Blus af met het tamarindesap en voeg de kokosmelk al roerend toe.
Breng de saus langzaam aan de kook en laat haar 7.5 minuten zacht koken tot er aan de oppervlakte olie verschijnt.
Breng op smaak met ketjap of zout naar wens.
Laat het geheel op laag vuur en afgedekt zo,n 2 uur stoven.
Garneer met de bosuitjes en takjes peterselie.

Allergenen Informatie

Voor dit rendang (gekruid rundvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven