Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ragoût van het schaap recept
Ragoût van het schaap recept

Ragoût van het schaap


Ingrediënten


Bereidingswijze


Plet eerst de knoflook en leg de geplette teentjes even apart. Pletten doen we met het lemmet van een keukenmes. Je hoeft de teentjes niet te pellen want na het pletten valt de huid er zo af. Schil de aardappelen. Maak de lente-uitjes schoon. Snij de plakjes ontbijtspek in reepjes en blancheer deze even in kokend water. Droog ze goed af met keukenpapier. Neem een koekenpan en leg het ontbijtspek in de pan, voeg de lente-uitjes toe en fruit de uitjes welke geglaceerd worden door het spek. Snijd het vlees in stukken van ca 40 gram. Snijd de ui in kleine stukjes en de penen in plakjes. Doe wat olijfolie in een braadpan, maak de olie warm en voeg de kurkuma toe, even 2 minuten laten sudderen. Voeg het vlees, de ui en de penen toe, doe er wat zout en zwarte peper bij. Als het vlees mooi bruin is, strooi er dan de basterdsuiker over het vlees. Roer op hoog vuur alles 1 minuut goed door zodat de suiker kan carameliseren. Doe nu de bloem er bij en laat deze ook even bruin worden. Snijd nu de knoflook in kleine stukjes en doe ze bij het vlees. Even verwarmen en dan wat warm water er bij gieten tot al het vlees bedekt is. Voeg nu de tomatenpuree toe. Leg het kruidenboeketje er bij. Laat alles nu 1 uur sudderen met de deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Neem nu een ovenschotel en haal de stukken vlees uit de massa en leg deze in de nieuwe pan. Schik de aardappeltjes over het vlees en doe het zelfde met de lente-uitjes en het uitgebakken spek. Ontvet eventueel de groenten in de pan en schep alles over het vlees, de aardappelen en de uitjes. Zet nu een uur in de oven. Snijd de peterselie heel fijn en strooi dat nu over de schotel. U kunt dit gerecht een dag vooraf klaarmaken en slechts opwarmen voor u het wilt serveren. Makkelijk als u gasten heeft.

Allergenen Informatie

Voor dit ragoût van het schaap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven