

Pittige rundvleesstoofpot
Ingrediënten
- 750 gram riblappen
- 250 gram uien
- 1 paprika
- 150 gram champignons
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels peper
- 3 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 2 rode spaanse pepers
- 0,5 deciliter ketjap manis
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel ketoembar (koriander)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels laos
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 vleesbouillontablet
Bereidingswijze
Pel en snijd de uien. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
Snijd de paprika in dunne reepjes.
Was de pepers en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Verhit de olie in de wok en bak hierin het rundvlees snel rondom bruin.
Haal het vlees uit de wok.
Bak de uien, paprika en de knoflook hierin licht aan.
Voeg de Spaanse peper, ketoembar, laos, kerriepoeder, zout en peper toe en bak even mee.
Doe het vlees weer in de wok.
Even goed door scheppen en doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad toevoegen.
Voeg nu zoveel water toe dat het vlees net niet onder staat.
Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2½ uur sudderen.
Voeg de champignons toe en schep het geheel nogmaals goed door.
Laat het geheel nog een ½ uur sudderen.
Als het geheel aan de dunne kant blijft, bind het dan af met wat bloem.
Meer Recepten
- Gegrilde biefstuk met pittige tomatensalsa en sperziebonen4 porties
25 minuten
vonne - Manzo Arrosto (ossenhaas met hartige taartjes, pittige spitskool en sambucca-saus)4 taarten
30 minuten
ricenpat - Saucijsjes andersom4 porties
10 minuten
spikey1
Allergenen Informatie
Voor dit pittige rundvleesstoofpot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Recensies
Het recept Pittige rundvleesstoofpot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie
-
Makkelijk te bereiden en iedereen vindt het heerlijk smaken!Sylvia gaf dit recept op 25 oktober 2017 5 uit 5 sterren
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Pittige rundvleesstoofpot