Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mihoen shanghaimi (mihoen met hamlappen, garnalen en groenten) recept
Mihoen shanghaimi (mihoen met hamlappen, garnalen en groenten) recept

Mihoen shanghaimi (mihoen met hamlappen, garnalen en groenten)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd 1 hamlap in reepjes en de andere hamlap in blokjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de kool schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de champignons schoon en snij deze in stukjes.
Was de selderij en snij deze fijn.
Laat de bamboescheuten uitlekken en snij deze fijn.
Verhit wat olie in de wok .
Fruit hier in de ui, knoflook, blokjes vlees, kool, doperwten, champignons en selderij tot deze licht begint te kleuren op klein vuur.
Maak een sausje van ketjap, wijnazijn, gemberpoeder en 1 eetlepel olie
Voeg dit bij de blokjes vlees.
Schep het geheel goed door en verwarm dit een minuut of 5
Voeg dan de bouillon toe en laat nog even 5 minuten sudderen.
Maak ondertussen een papje van de ma´zena, halve eetlepel ketjap, wat water en de gula djawa en bind hier de saus mee.
Kook de mihoen ondertussen gaar, spoel het af en laat het uitlekken.
Bak nu apart in wat olie de reepjes vlees en laat deze goed uitlekken op keukenpapier.
Voeg als laatste de garnalen bij en maak af met zout, peper en ve-tsin.
Leg de mihoen op een platte schaal.
Leg de groente en vlees er omheen en bovenop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mihoen shanghaimi (mihoen met hamlappen, garnalen en groenten) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven