Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus) recept
Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus) recept

Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotten schoon en snijd deze in ringen.
Wrijf de kemirinoten fijn in een vijzel.
Maak de pepers schoon en snijd deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Kook de pepers even aan 2 minuten.
Fruit de helft van de ui en knoflook aan tot deze licht begint te kleuren.
Voeg de kemirinoten toe samen met de ketoembar en de gember.
Maak de olie warm in een wok, fruit de andere in ringen gesneden ui en doe er de fijngemaakte ingrediŽnten met de tomatenpuree bij.
Bak het gaar en voeg er het vlees, de suiker en de ketjap bij.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Leg het deksel op de wok en stoof het vlees op een klein vuur gaar.
Als het vlees nog niet gaar is, warm water erbij en verder gaar stoven.
Wel de saus gebonden houden.
Maak het op smaak af met suiker en ve-tsin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Beste Henk Mijn moeder en haar familie komen uit IndonesiŽ en India mijn vader komt uit Nederland toen ik klein was zijn we wegens de onrust in IndonesiŽ naar Nederland gekomen Mijn moeder vond he... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 6 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Hallo Jaccor Ik eet graag Chinese gerechten Want Indische gerechten vind ik vaak te gekruid. En zoals je al opmerkte wij zijn dat niet gewend,maar je kan er altijd minder pepers indoen want ze overh... Lees reactie
    Henk46 gaf dit recept op 6 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven